
Visuell identitet for Visit Farsund
Utfordring
Visit Farsund er en nyopprettet aktør under Lista Fyr. Hovedformålet er å bidra til utvikling av reiselivsnæringen i Farsund – foreløpig med begrensede midler til markedsføring. Hovedmålet for utvikling av merkevare er dermed konsertert rundt etablering og posisjonering som en relevant aktør for å bygge reiselivsnæringen, samt en viktig utviklingspartner for handel- og servicenæringen, Farsund kommune og omkringliggende destinasjonsselskap. Den visuelle identiteten skal utvikles med hensyn til at grafiske profilen Visit Farsund selv skal kunne jobbe med merkevarebyggingsprosessen i en startfase.
Tilnærming
De hvite sandstrendene, høy himmel og vid horisont skaper et unikt lys og kan sammenlignes med “Skagenlyset” som ble forsøkt gjengitt av skagenmalerne på slutten av 1800-tallet. Dette lyset et utgangspunktet for identitetskonseptet for Farsund kommune.
“Den norske lyskyst” er tuftet på Spanias Costa del la Luz og gir assosiasjoner til et sted som er vakkert hele året - og ikke kun om sommeren, slik vi gjerne tenker om Costa de la Sol. Farsund skal i reiselivssamammenheng forbindes med “Den norske lyskyst”. En unik posisjon i norsk sammenheng og gjenspeiler opplevelsen av det unike lyset langs kysten.
Profilen skal underbygge forventningen når du skal besøke Farsund, minnene du tar med deg, og gjensynsgleden.
Logo
Navntrekket er formet som et smil og underbygger i all sin enkelthet opplevelsen de besøkende skal få i Farsund – forventningene til besøket, minnene du tar med deg, og gjensynsgleden når du vender tilbake. Logoen skal i størst mulig omfang animeres, slik at smilet understrekes.
Animert logo
Animasjoner anvendes på digitale flater og primært til generelle budskap, overordnet informasjon og markedsmateriell.
Se designeksempler under.
2. Farger
Himmel, sjø og strand
Fargepaletten er inspirert av lyset i Farsund. Nyanser fra himmel og hav og vekster danner grunnlag for en moderne og unik palett. Blå og fersken skal i størst mulig grad brukes i 100% og gjerne store flater med mye “luft”. (se designeksempler)
Blå sjø: Kan brukes i tekst, som bakgrunn. Kan ikke brukes i lysere nyanser. Anvendes blå som bakgrunn til tekst, skal test settes i gul og en passende nyanse velges på grunnlag av lesbarhet.
Fersken himmel: Brukes på bakgrunner.
Kan brukes i lysere nyanser.
Gul Strand: Skal brukes som bakgrunn og til tekst. Nyanser av fargen kan med fordel brukes, spesielt med tanke på tekst. Brukes den til tekst, skal blå anvendes som bakgrunnsfarge.
3. Fonter
Font i bruk
Quincy er en lekker serif font (med føtter) med masse personlighet. Den fremstår moderne og spenstig og likevel vennlig med sin avrundede former.
Quincy anvendes til titler, ingress og mindre tekstmengder, som f.eks sitater og utdrag.
Neuzeit er som navne tilsier, en moderne sans serif (uten føtter). Det luftige og åpne formspråket gjør den imøtekommende og dens noe høyreiste form, gir den seriøsitet og tyngde.
Neuzeit anvendes primært til mengdetekst.
NB: Fontene skal ikke brukes i motsatt rekkefølge, da Quincy sin særegne uttrykk er et avgjørende element i den visuelle identiteten.
Der fontene ikke er tilgjengelige benyttes lignende erstatningsfonter.
4. Bildebruk
Valg av motiver skal først og fremst visualisere opplevelsen på en god måte. I den utstrekning det er mulig, skal motivene ha en gjengivelse av det unike lyset. Her kan man gjøre en kvalifisert vurdering ved å sette motivet opp mot fargepaletten.
Eksemplene under er hentet fra Farsund Fotoklubb, som Visit Farsund har avtale med. Bildene rekvireres gjennom Visit Farsund.


































Budskapsarkitektur
I brandstrategien legger vi opp til kommunikasjonssystem i 3 nivåer. Systemet er bygget på prinsippet i Golden Circle (Simon Sinek), der man kommuniserer fra innsiden og gjennom spørsmålene hvorfor, hvordan og hva.
Visit Farsund henvende seg til to segmenter; samarbeidspartnere og reiselivsbransjen samt besøkende/turister.
Det overordnede budskapet, kjernen og drivkraften for Visit Farsund defineres i det primære budskapet. Dette rettes i første omgang mot samarbeidspartnere og bransjen.
Hvordan denne visjonen og målsettingen skal gjennomføres, defineres videre i de sekundære budskap.
Til slutt konkretiseres dette i produkter gjennom tertiære budskap.
1. Hvorfor?
(Primære budskap)
Sette bærekraftig destinasjonsutvikling på agendaen.
2. Hvordan løser vi utfordringene?
(Sekundære budskap)
Utvikle og styrke de gode opplevelsene besøkende i Farsund
Formelle og uformelle samarbeid
Kunnskapsdeling
Produktutvikling (samarbeidspartner for reiselivsnæringen)
Vertskap (bidra til formidling og kunnskapsdeling)
Markedsføring (Formidling av opplevelser)
Salg (B2B)
3. Hva leverer vi?
(Tertiære budskap)
Turistinformasjon på Lista Fyr og sentrum
Synliggjøring av produkter (skjermer, kart, app)
Veiledning av reisemålsbedrifter
Nettverk
Eksport av opplevelser (USUS og Nordsvegen)
Listastrendene
Turområde
Surfing/kiting
Helårsbading
Lyset på Lista
Amerikanske lista
Det eldste Norge
The Longhouse At Lista
Nasjonal våtmark
356 fuglearter
Lokal mat fra Lista
Sykling på Lista
Lista Fyr
Kunstpunkt Lista
Farsund by
Shopping
Mat
Arkitektur
Eksempler på budskap. Her eksemplifisert i sosiale medier.
Smilet sitter løst her på Norges lyskyst – velkommen til Farsund! Gå til www.visitsorlandet.com/visitfarsund for mer info og bookinger.
Opplev Norges lyskyst på sykkel. Over XX km med oppmerkede sykkelruter i de vakreste omgivelser fra hav til hei. Gå til www.syklingifarsund.no for booking.
Der himmelen møter de 10 kilometer lange hvite sandstrendene oppstår det et unikt og vakkert lys verdt å oppleve. Ikke rart at vi kaller Farsund for den Norske lyskyst. Gå til www.visitsorlandet.com/visitfarsund for mer info om ting å oppleve i Farsund.
En arkitektonisk perle midt i et fuglereservat. Med kuene, svalene og havet som nærmeste nabo. Sjekk ut @thelonghouseatlista!
“Lyset på Lista” er en arkitekttegnet varmestue.
Gratis og åpent 24/7. Gå til www.visitsorlandet.com/visitfarsund for mer info om ting å oppleve i Farsund.
Visste du at Lista er et unikt og yndet sted for fuglekikking? Over 370 (?) arter besøker Lista hvert år. https://www.visitsorlandet.com/farsund-lista/aktiviteter-attraksjoner/lista-fyr-fuglekikking/
HELGETIPS:
1. Milkshake på @Harrysbakeri
2. Amcarspotting
3. Shopping på @trunken
Ytterst i Norge og vendt mot verden står @Listafyr. Her kan du besøke kunstgalleriet @kunstpunktlista, spise vafler i caféen, shoppe souvenirs i turistinformasjonen, eller gå trappene opp til toppen av fyret der vindene regjererer. Velkommen til Norges lyskyst.